
Dóra menüsora:
Előétel/ ital: EGGNOG
Hozzávalók:
– 8 dl tej 150,-
– 2 cs. vaníliás cukor 70,-
– 8 db tojássárgája 320,-
– 20 dkg cukor 60,-
– 1 kis üveg rum aroma 200,-
– őrölt fahéj díszítéshez
————————
Költség : 800,-

FŐÉTEL: Csirkealagút- édes burgonyával, szilvamártással
Hozzávalók 4 személyre:
– 30 dkg csirkemell 550,-
– 25 dkg bacon 580,-
– 15 dkg trappista sajt 250,-
– 15 dkg füstölt sajt 350,-
– 3 evőkanál tejföl 100,-
– 3 db tojás 120,-
– 3 evőkanál liszt
– só, bors , őrölt szerecsendió
————————
1950,-

KÖRET/ édesburgonya chips/ gyönyörű narancssárga színe és mennyei íze miatt a család kedvence!
– 1 kg édesburgonya 650,-
– olaj sütéshez 200,-
– só
Meghámozom, felkarikázom a burgonyát és enyhén sós vízben felteszem a tűzhelyre, de nem főzöm csak egy “ rottyanásig “. Leszűröm és forró olajban ropogósra sütöm!
SZILVAMÁRTÁS/ lehet bármilyen gyümölcsből készíteni mártást ( pl. birs, körte, alma ) nekem ehhez az íz világhoz a szilva passzol legjobban! Gyorsítva az elkészítést : lekvárt használtam!!!
– 1 dl olívaolaj 120,-
– 1 fej lilahagyma
– só, fahéj, kevés őrölt gyömbér,2 gerezd zúzott fokhagyma, pici erős paprika vagy chili 150,-
– 2 evőkanál ecet
– 1 dl víz
– szilvalekvár: 6-8 evőkanál 200,-
Olívaolajon megpárolom a hagymát, majd jöhet a lekvár ( vagy szeletelt gyümölcs) , fűszerek, ecet, víz. Ha jól összefőztük a hozzávalókat, turmixgéppel pépesítjük! Nagyszerű kiegészítője húsételeknek!!!
A Főételem összköltsége: 3120,-
DESSZERT/ Mákos-aszalt gyümölcsös pite
Hozzávalók:
tészta
– 40 dkg liszt 60,-
– 1 cs. sütőpor 30,-
– 200 gr vaj 320,-
– 4-5 evőkanál tejföl 150,-
– pici só
Töltelék:
– 30 dkg darált mák 380,-
– 20 dkg cukor 60,-
– 400 ml tej 70,-
– 5 dkg búzadara
– 1/2 citrom héja
– 5 evőkanál baracklekvár ( kamra)
– 15 dkg aszalt gyümölcs ( aszaló géppel házilag készült: meggy és szilva)
![BOOM 341[1]](https://fuszereslelek.nlcafe.hu/wp-content/uploads/sites/5/2013/12/BOOM-3411.jpg)
180 C°-ON kb. 35 percig sütöm!
Desszert költsége: 1070,-
Nincs más dolgunk , mint jókat falatozzunk belőle!!!
És az én receptem:
Karácsonyi sütőtök krémleves
1 nagy fej hagyma 20,-
5 dkg vaj 90,-
1 kg sütőtök 89,-
2 narancs leve, 1 narancs reszelt héja 100,-
5 szem szegfűszeg (kamrából)
1 kk chili pehely (kamrából)
1 kk curry por (kamrából)
8 ek méz (kamrából)
só (kamrából)
Leves költsége: 299,-

Lazacos tortácska zöldsalátával
15 dkg vadlazac filé 1799,-
2 db avocado 338,-
4 szál újhagyma 199,-
1 gerezd fokhagyma (kamrából)
1 lime leve 40,-
1 kk római kömény (kamrából)
1 dl tejföl 50,-
só (kamrából)
1 dl extraszűz olívaolaj (kamrából)
4 szelet pirítós (kamrából)
zöld saláta 300,-
Főétel költsége: 2624,-

Fahéjas flan
25 dkg cukor 60,-
3 dl tej 66,-
2,5 dl tejszín összekeverve 169,-
1 csomag vaníliás cukor 99,-
1 rúd fahéj (kamrából)
1 citrom 50,-
3 nagy tojás 105,-
3 tojás sárgája 70,-
Desszert költsége: 620,-

A három fogásos menu összesen: 3523,- (Ha beleszámolom amit a karából vettem, de nem tudtam számszerűsíteni, akkor is bőveb 5000 alatt vagyok.)



Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: